Cześć
Od jakiegoś czasu komuś się nudzi i co jakiś czas dodaje nowego użytkownika i wysyła 3 posty, które są niby na temat, ale jednak bez sensu...
Nie za bardzo mam pomysł jak z tym walczyć. Wszelkie pomysły mile widziane.
Zobaczcie ostatnio dodanych użytkowników, wszyscy ostatnio dodani mają po 3 posty, a już z 2-3 usunąłem łącznie z postami:
memberlist.php?mode=&sk=c&sd=d#memberlist
Użytkownicy rejestrują się z IP sieci UPC, czyli raczej dynamicznie przyznawane, tak, że blokowanie raczej sensu nie ma.
Pozdrawiam, marmez
Walka ze spamem - jakieś pomysły?
Walka ze spamem - jakieś pomysły?
"Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." Mark Twain
Re: Walka ze spamem - jakieś pomysły?
Cóż. Ktoś się bawi dalej i kolejne konta zakłada. Po co? Czy ja komuś coś złego zrobiłem, żeby tak próbował forum niszczyć? Jeżeli komuś wszedłem za skórę, to proszę napisać do mnie na pewno przeproszę i się dogadamy.
Tymczasem aktywację konta na forum przełączyłem na ręczną przez administratora.
Tak, że innych administratorów proszę o nieaktywowanie automatyczne osób, chciałbym najpierw z nimi porozmawiać
Pozdrawiam, marmez
Tymczasem aktywację konta na forum przełączyłem na ręczną przez administratora.
Tak, że innych administratorów proszę o nieaktywowanie automatyczne osób, chciałbym najpierw z nimi porozmawiać
Pozdrawiam, marmez
"Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." Mark Twain
Wróć do „Regulamin i sprawy techniczne”